Monday, April 23, 2007

Och så har Jeltsin gått och dött...

... inte helt otippat kanske.

Och här skiner solen... Det är bra. Tyvärr sitter vi inne och pluggar, det är mindre bra! I lördags lämnade vi huset en gång, för att gå och äta lunch, vid femtiden. Kattis hade nattlinne hela dagen. Det vilda livet i Bukarest är en myt. Om inte det var uppenbart från början...
Igår fyllde min fantastiska lillasyster år. Nu är hon lite äldre. Lika gammal som andra människor jag känner...
Andra fantastiska saker är att få höra "Jag åker på måndag, tittar nog in hos dig framåt helgen, se till att vara hemma då!" Karl Nilsson kan man lita på! Fast i och för sig, mannen tog sig till SUNKVALL på besök.
Jämfört med det är ju Bukarest ingenting...

Idag stängdes president Basescu av från sitt ämbete. Han är en man av folket, men inte av politiken. Av någon vansinnig anledning använder han vilan till att ... förbereda sig för omval... Fantastiskt.
Men det är trots allt ganska skönt att se att demokration fungerar även här. Basescus snedsteg (att roffa åt sig för mycket makt) verkar faktiskt kunna leda till ökad tro på demokration i landet! Att det för en gångs skulle INTE lönar sig att satsa på korruption är nog den viktigaste knuffen mot demokrati som Rumänien har fått sedan -89.
Trots döda ex-presidenter i Rysland och avstängda presienter i Rumänien går livet sin gilla gång här.
När vi inte pluggar köper vi skor. Möjligen köper vi mer skor än vi pluggar.
Svårt att säga om det är bra eller dåligt.

No comments: